Van Dooren Translation Services


Leemkuilenpad 9 5683 NG Best
0499-324064 Klik om te bellen

Over Van Dooren Translation Services

Al sinds mijn afstuderen aan de Maastrichtse Opleiding Tolk/Vertaler (tegenwoordig bekend als de Vertaalacademie) in 1998 ben ik fulltime actief in de vertaalsector. Eerst intern bij vertaalbureaus (zowel in het mkb-segment als bij een grote multinational) om de nodige praktijkkennis en -ervaring in de branche op te doen, en vervolgens begon ik in januari 2006 aan een avontuur als freelancer. Een avontuur dat ik na al die jaren nog altijd met het grootste plezier beleef!

Van multimedia tot marketing, van toerisme tot telecommunicatie: wat het werk zo interessant en dynamisch maakt, is de grote diversiteit aan teksten die anderen in de loop der jaren aan mij hebben toevertrouwd. Specialisatie is daarbij van belang, dus ik zal ook altijd een eerlijke inschatting maken of een potentiële opdrachtgever bij mij aan het juiste adres is. En wanneer dit niet het geval zou blijken te zijn, beschik ik over een uitgebreid netwerk van freelancende collega's, zodat ik altijd een goede aanbeveling kan geven voor een alternatieve oplossing.

Na ruim twintig jaar actief te zijn geweest op de commerciële markt, heb ik onlangs besloten mijn horizon te verbreden: inmiddels ben ik hard aan het werk om mijn laatste jaar aan de Vertalersvakschool tot een geslaagd einde te brengen. Deze opleiding is gericht op het vak van literair vertaler. Naast zakelijke teksten kun je voortaan dus ook bij mij terecht voor het vertalen van (non-)fictie. En ja, dat is echt een héle andere discipline dan vertalen voor de zakelijke markt - heb ik het afgelopen jaar zelf ondervonden!

Foto's

Van Dooren Translation Services in het kort

Diensten

Boekvertalingen
Corrigeren
Linguïstisch testen software
Ondertitelen
Software testen (taalkundig)
Tekstschrijven
Transcreatie
Vertalen

Specialisaties

Automatisering
Kunst en cultuur
Kwaliteitszorg
Literatuur
Marketing
Ondertiteling
Telecommunicatie
Toerisme
Webshops
Websites

Talen

Engels
Nederlands

Onze locatie

Van Dooren Translation Services


Leemkuilenpad 9 5683 NG Best
0499-324064 Klik om te bellen